Сніданок, який неможливо забути: яєчня по-гуцульськи




Насправді це омлет. Причому настільки простий у приготуванні, що ідеально підійде на сніданки навіть тим, у кого кулінарні здібності на зародковому рівні. Пустісінька справа: все змішати і вилити на сковороду. І каву не забути зварити.

eggs.ca

Виникає резонне питання: чому омлет назвали яєчнею? По-перше, цю нехитру страву придумали давно, і ніхто не морочився з її автентичністю. А по-друге, де ви бачили в ті часи в Карпатах французьких кухарів, які, власне, і подарували світові омлет (від французької — omelette)?

Є у гуцульської яєчні своя родзинка — кукурудзяна мука, що перетворює омлет майже в пиріг. Заінтриговані? Тоді приступимо!

  • 4 яйця
  • 1 склянка вершків
  • 1 стакан сметани
  • 0,5 склянки кукурудзяного борошна
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • 1 ст. л. зелені петрушки
  • 50 г вершкового масла

1. Всі продукти, крім петрушки, перемішати, збити і вилити на сильно розігріту сковороду з вершковим маслом. Готувати на слабкому вогні під кришкою як звичайний омлет.

2. За хвилину до готовності посипати яєчню зеленню петрушки. І вуаля… Тьху ти, смачного!


Сподобалось?
7
0