Сніданок, який неможливо забути: яєчня по-гуцульськи
Насправді це омлет. Причому настільки простий у приготуванні, що ідеально підійде на сніданки навіть тим, у кого кулінарні здібності на зародковому рівні. Пустісінька справа: все змішати і вилити на сковороду. І каву не забути зварити.
Виникає резонне питання: чому омлет назвали яєчнею? По-перше, цю нехитру страву придумали давно, і ніхто не морочився з її автентичністю. А по-друге, де ви бачили в ті часи в Карпатах французьких кухарів, які, власне, і подарували світові омлет (від французької — omelette)?
Є у гуцульської яєчні своя родзинка — кукурудзяна мука, що перетворює омлет майже в пиріг. Заінтриговані? Тоді приступимо!
- 4 яйця
- 1 склянка вершків
- 1 стакан сметани
- 0,5 склянки кукурудзяного борошна
- сіль
- чорний мелений перець
- 1 ст. л. зелені петрушки
- 50 г вершкового масла
1. Всі продукти, крім петрушки, перемішати, збити і вилити на сильно розігріту сковороду з вершковим маслом. Готувати на слабкому вогні під кришкою як звичайний омлет.
2. За хвилину до готовності посипати яєчню зеленню петрушки. І вуаля… Тьху ти, смачного!