Буцики — несподівана страва української кухні
Традиційна українська кухня вражає різноманіттям смачних і водночас простих у приготуванні страв. Сьогодні ми розповімо про буцики, які несправедливо були забуті сучасними кулінарами. Зовні вони схожі на вареники, тільки всередині немає начинки. Буцики можна додавати в супи або подавати як самостійну страву. Приготоване на молоці і сметані тісто відрізняється ніжним смаком і приємним ароматом. Обов’язково спробуйте буцики з часником і зеленню, варенням або медом, а якщо ще й додасте сметанку — м-м-м…
- 200 г борошна
- 0,5 склянки молока
- 1 ст. л. сметани
- 100 г вершкового або топленого масла
- 0,5 ч. л. солі
- сода на кінчику ножа
1. Просіваємо у мисці борошно. Додаємо сіль і соду. Перемішуємо.
2. Додаємо молоко і сметану. Замішуємо туге тісто.
3. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин. Тісто має схопитися і стати еластичним.
4. Розкачуємо пласт товщиною 2 мм.
5. Нарізаємо тісто квадратиками. Кожен квадратик згортаємо на зразок «конвертика» (не зациклюємось на формі).
6. У киплячій підсоленій воді відварюємо наші «конвертики» з тіста.
7. Обсмажуємо буцики на вершковому або топленому маслі до появи легкої золотистої скоринки.