Буцики — несподівана страва української кухні



Традиційна українська кухня вражає різноманіттям смачних і водночас простих у приготуванні страв. Сьогодні ми розповімо про буцики, які несправедливо були забуті сучасними кулінарами. Зовні вони схожі на вареники, тільки всередині немає начинки. Буцики можна додавати в супи або подавати як самостійну страву. Приготоване на молоці і сметані тісто відрізняється ніжним смаком і приємним ароматом. Обов’язково спробуйте буцики з часником і зеленню, варенням або медом, а якщо ще й додасте сметанку — м-м-м…

Телеканал ДОМ / youtube.com

  • 200 г борошна
  • 0,5 склянки молока
  • 1 ст. л. сметани
  • 100 г вершкового або топленого масла
  • 0,5 ч. л. солі
  • сода на кінчику ножа

1. Просіваємо у мисці борошно. Додаємо сіль і соду. Перемішуємо.

2. Додаємо молоко і сметану. Замішуємо туге тісто.

3. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин. Тісто має схопитися і стати еластичним.

4. Розкачуємо пласт товщиною 2 мм.

5. Нарізаємо тісто квадратиками. Кожен квадратик згортаємо на зразок «конвертика» (не зациклюємось на формі).

6. У киплячій підсоленій воді відварюємо наші «конвертики» з тіста.

7. Обсмажуємо буцики на вершковому або топленому маслі до появи легкої золотистої скоринки.


Сподобалось?
2
0