Екзотика від наших предків: пюре з маком і квасолею




Здавалося б, ну чим може здивувати картопляне пюре, до якого ми звикли ще з дитинства? Ну смажену цибульку можна додати, ну паприку для різноманітності або іншу приправу за смаком. Однак розширити горизонти можна, витягнувши незаслужено забутий рецепт з бабусиної кулінарної книги, яка вкрилася пилом.

marisha / cookorama.net

Толченка — страва української кухні, яка сягає корінням в далеке минуле. Раніше всі інгредієнти товкли в ступці — звідси і назва. Це ситний, пікантний і візуально оригінальний гарнір. Ще й дуже смачний!

  • 5 картоплин
  • 0,5 склянки квасолі
  • 2 ст. л. маку
  • 1–2 цибулини
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. зелені петрушки
  • сіль
  • чорний мелений перець

1. Мак замочити на 10 годин, злити воду, віджати і розтерти в ступці.

2. Квасолю замочити на 10 годин, відварити протягом 2 годин і розтерти в пюре.

3. До гарячого квасолевого пюре додати розтертий мак, картопляне пюре, дрібно нарізану цибулю, цукор, сіль, перець, петрушку і розтерти.


Сподобалось?
5
0