Екзотика від наших предків: пюре з маком і квасолею
Здавалося б, ну чим може здивувати картопляне пюре, до якого ми звикли ще з дитинства? Ну смажену цибульку можна додати, ну паприку для різноманітності або іншу приправу за смаком. Однак розширити горизонти можна, витягнувши незаслужено забутий рецепт з бабусиної кулінарної книги, яка вкрилася пилом.
Толченка — страва української кухні, яка сягає корінням в далеке минуле. Раніше всі інгредієнти товкли в ступці — звідси і назва. Це ситний, пікантний і візуально оригінальний гарнір. Ще й дуже смачний!
- 5 картоплин
- 0,5 склянки квасолі
- 2 ст. л. маку
- 1–2 цибулини
- 2 ч. л. цукру
- 1 ст. л. зелені петрушки
- сіль
- чорний мелений перець
1. Мак замочити на 10 годин, злити воду, віджати і розтерти в ступці.
2. Квасолю замочити на 10 годин, відварити протягом 2 годин і розтерти в пюре.
3. До гарячого квасолевого пюре додати розтертий мак, картопляне пюре, дрібно нарізану цибулю, цукор, сіль, перець, петрушку і розтерти.