Яєчні січеники — геть м’ясо з котлет!
Невигадливий рецепт з олдскульної української кухні. По суті, це котлети, тільки з яєць. Дуже ніжні, та до того ж ситні. Для щільного сніданку — саме воно. До речі, відмінний варіант для вегетаріанців — у всякому разі, тих з них, які вживають молочні продукти і яйця. Так-так, вегетаріанство буває різним.
Назва страви походить від слова «сікти», тобто дробити. Напрошується аналогія із Запорізькою Січчю — але ні, козаки не мають до неї ніякого відношення. До речі, якщо вже заглибитися в кулінарну історію, то дроблення продуктів прийшло в українську кухню з німецької — через польську і чеську.
Ох, вже заплуталися? Тоді перейдемо від слів до справи.
- 4 зварених вкруту яйця
- 1 сирий жовток
- 1 ст. л. пшеничного борошна
- 0,5 склянки молока
- 5 горошин чорного перцю
- 1 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 дрібно нарізані цибулини
- сіль
1. На маслі злегка підсмажити борошно, розвести молоком, довести до кипіння, зняти з вогню.
2. Всипати дрібно нарізані яйця і цибулю, обережно влити добре збитий жовток, безперервно помішуючи, додати перець, сіль, знову довести до кипіння, остудити.
3. Зробити з отриманої маси котлети, обваляти в сухарях і обсмажити.