Ніжні картопляні лежні




Картопляні лежні являють собою різновид традиційних українських зраз, тільки у вигляді рулету або запіканки. Готують їх з різними начинками — від квашеної капусти до грибів і м’ясного фаршу. Своєю популярністю зрази, як згодом і лежні, зобов’язані міланській принцесі Боне Сфорца, яка, будучи дружиною великого князя литовського та короля польського Сигізмунда I Старого, навчила місцевих кухарів їх готувати.

Картопляні лежніdomashnierecepty.info

Ну а ми ділимося з вами «класичним» рецептом приготування картопляних лежнів — з квашеною капустою і шкварками. Повірте, це дуже смачно, та до того ж просто: викласти начинку на основу з картопляного пюре, згорнути рулет, відправити в духовку, дочекатися, поки кухня наповниться апетитними ароматами, і можна «налітати»!

  • 6 картоплин середнього розміру
  • 200 г квашеної капусти
  • 5 цибулин середнього розміру
  • 4 яйця
  • 60 г свинячого сала
  • борошно
  • соль
  • вершкове масло (для змазування форми)
  • сметана для подачі

1. Очищену від шкірки картоплю нарізаємо великими кубиками. Перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Вода має покривати овочі. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, солимо і варимо до повної готовності. Приблизний час готування — 20–25 хвилин.

2. З звареної картоплі робимо пюре. Додаємо до нього сирі яйця і ретельно перемішуємо.

3. Подрібнену квашену капусту складаємо в сотейник з товстим дном. Ставимо ємність на повільний вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи, 20–25 хвилин. Капуста має стати м’якою.

4. Чистимо і шаткуємо цибулю. Сало нарізаємо дрібними шматочками і розтоплюємо на гарячій пательні. Додаємо цибулю і смажимо до появи золотистого кольору.

5. Цибулю зі шкварками перекладаємо в сотейник з капустою. Солимо і добре перемішуємо.

6. Розкладений на рівній поверхні кухонний рушник присипаємо борошном. Викладаємо у вигляді прямокутника картопляне пюре. Середня висота шару — 1,5 см. Зверху викладаємо і розрівнюємо капусту з цибулею та шкварками.

7. За допомогою кухонного рушника звертаємо рулет. Переміщаємо на змащене маслом деко і відправляємо в розігріту до 180 °C духовку. Запікаємо до появи золотистої скоринки — приблизно 30 хвилин.

8. Перед подачею нарізаємо рулет порційними шматочками і поливаємо сметаною.


Сподобалось?
1
0