Меживо з баклажанів — насолода з першого шматочка




Меживо — овочева закуска, для якої характерна присутність оцту. Назва походить від призабутого зараз українського слова «межений», тобто «маринований». Найчастіше меживо роблять з баклажанів. Важливу роль в цій страві грають томати, які прекрасно доповнюють м’ясистість «синеньких». В результаті такого тандему виходить чудова страва, яка як благородне вино після «витримки» стає тільки смачнішою.

ukrkhata / facebook.com

  • 6 великих баклажанів
  • 4 великих стиглих томата
  • 3 середні цибулини
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1 ст. л. цукру
  • сіль і чорний перець за смаком
  • рослинна олія

1. Баклажани нарізаємо тонкими кружальцями. Щоб прибрати гіркоту, солимо пузатий овоч і залишаємо так на 20–30 хвилин.

2. Тим часом томати розрізаємо навпіл і обсмажуємо на середньому вогні в рослинній олії до м’якості, не даючи їм розвалитися.

3. Перекладаємо томати на тарілку. Коли вони охолонуть — перетираємо через сито i додаємо оцет, цукор, сіль і перець.

4. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на олії до золотистого кольору на середньому вогні.

5. Промиваємо «синенькі» під проточною водою, обсушуємо паперовими рушниками, перчимо.

6. У великій сковороді розігріваємо олію і на середньому вогні обсмажуємо баклажани з обох боків до золотистого кольору.

7. Викладаємо баклажани і цибулю в невелику каструлю з товстим дном шарами, заливаємо томатним пюре і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою протягом 10–15 хвилин.

Перед подачею страву слід остудити. А ще краще дати їй настоятися кілька годин.


Сподобалось?
8
0