«МастерШеф»: як склалися долі переможців шоу




Багато років «МастерШеф» залишається кулінарним шоу № 1 в Україні. І тепер ми хочемо і можемо приготувати том ям, і знаємо, що гуакамоле — цілком пристойне слово. Телепроект є частиною всесвітньої франшизи. У США, наприклад, реаліті-шоу веде Гордон Рамзі. В українській версії, безумовно однією з найвидовищних, головним і беззмінним членом журі є харизматичний шеф-кухар з південним темпераментом Ектор Хіменес-Браво.

beztabu.net

«МастерШеф» в українському ефірі з 2011 року. За звання кращого кухаря країни щорічно змагаються між собою двадцять аматорів. Переможець забирає все — грошовий приз і право на навчання в кулінарній школі Le Cordon Bleu в Парижі. І зараз ми розповімо, як склалися долі переможців усіх сезонів культового проекту.

Світлана Шептуха (перший сезон, 2011)

Дівчина з Донецька, яка працювала бухгалтером на шахті, стала переможницею дебютного сезону проекту. Після зйомок Світлана вирушила до Франції, де під час навчання в Le Cordon Bleu захопилася темою морепродуктів. Повернувшись до Києва, вона почала кар’єру шеф-кухаря і отримала вищу освіту в сфері ресторанного бізнесу. Крім роботи, Шептуха активно ділиться рецептами і враженнями від подорожей з підписниками в інстаграмі.

Єлизавета Глінська (другий сезон, 2012)

Ліза народилася в Запоріжжі. Відучившись в кримському педагогічному університеті на музичному відділенні, кілька років пропрацювала викладачем співу, після чого несподівано здобула освіту художника-гримера. Але кулінарія завжди приваблювала її. Доказом тому стала перемога в другому сезоні телепроекту. На дівчину тут же посипалися пропозиції рестораторів. Згодом Глінська відкрила власну школу кондитерської майстерності GL, перемогла на чемпіонаті світу з виготовлення кондитерських виробів Mondial Des Arts Sucres в Парижі, видала кілька кулінарних книг і стала суддею рідного «МастерШеф».

Ольга Мартиновська (третій сезон, 2013)

Ольга родом з Миколаєва. На кастинг вона приїхала з Франції: дівчина вчилася на факультеті французької філології, але продовжувала мріяти про кулінарну школу. Як переможець шоу вона пройшла навчання в Le Cordon Bleu і стала кращою випускницею потоку. Потім Мартиновська працювала у великому ресторані французької столиці, і навіть стала співвласником, а також увійшла до книги «MOF 2017 — кращі кухарі Франції» як найкраща жінка-іноземка шеф-кухар. У 2020 році приміряла на себе роль судді в «МастерШеф. Професіонали» і «МастерШеф».

Євген Злобін (четвертий сезон, 2014)

Хлопець приїхав на шоу з Маріуполя. За його плечима був досвід роботи кухарем і профільна освіта, але Євген не думав, що зможе досягти в сфері кулінарії великих успіхів, тому ким тільки не працював. Основною метою участі в проекті стало бажання поліпшити фінансове становище сім’ї. Популярність після шоу швидше дратувала, ніж радувала Євгенія — у нього не було мети стати знаменитим. Зараз Злобін проводить кулінарні майстер-класи для дітей і дорослих.

Євген Клопотенко (п’ятий сезон, 2015)

На даний момент у Клопотенко більше півмільйона підписників в інстаграмі, а його ім’я відоме всій країні. Євген родом з Києва. До участі в «МастерШеф» разом з другом готував джеми та конфітюри у власній кондитерській. Після перемоги в шоу став з’являтися в якості кулінарного експерта на телебаченні, вів авторську передачу «Енеїда», в рамках якої готував страви з творів класиків української літератури. Потім відкрив інтернет-магазин «Гастропріхожанє» і став співзасновником ресторану національної кухні «100 років тому вперед».

Асмік Гаспарян (шостий сезон, 2016)

На момент участі в «МастерШеф» українці вірменського походження було 33 роки. Маючи освіту фінансиста, Асмік працювала майстром з манікюру. А ще у неї був невеликий магазинчик «фірмових» спецій і прянощів. Каре ягняти з соусом ткемалі, приготоване у фіналі проекту, просто не могло залишити журі байдужим. Асмік з відзнакою закінчила кулінарну школу Le Cordon Bleu, стала бренд-шефом і відкрила свою кондитерську.

Вадим Бжезинський (сьомий сезон, 2017)

Вадим все життя мріяв професійно займатися кулінарним мистецтвом, але відповідної можливості ніяк не представлялося. Він приїхав на кастинг кулінарного шоу країни № 1 з Кам’янського, маючи в багажі знань тільки перегляди роликів на YouTube. У нагороду за сміливість і талант Вадим отримав можливість пройти навчання у Франції, після чого створив проект Street chef, в рамках якого проводить майстер-класи з приготування їжі по всій країні. У найближчих планах Бжезинського створення мережі стріт-фуд барів.

Іван Міланович (восьмий сезон, 2018)

До участі в «МастерШеф» Іван жив на Балі, займався інтернет-маркетингом і багато часу приділяв волонтерству (працював у Червоному Хресті). Любов до приготування їжі була для нього хобі, проте саме вона прославила хлопця. Під час зйомок Іван знайшов другу половинку — Ольгу Толстих, екс-учасницю шоу «Холостяк». Зараз Міланович веде кулінарні майстер-класи у власній онлайн-школі ImCook і є практикуючим шефом декількох ресторанів.

Сергій Денисов (дев’ятий сезон, 2019)

Сергій народився в Батумі, але більшу частину життя прожив в Україні. До участі в шоу працював менеджером ресторану. Перед кастингом отримав вигідну ділову пропозицію, але тяга до кулінарії виявилася сильнішою. У фіналі він підкорив суддів грузинською кухнею в сучасному виконанні. Ектор Хіменес-Браво прийшов у захват від вирізки з ягняти з пряними овочами і підкопченою мамалигою, приготованими в якості основної страви. Після перемоги Сергій відправився на навчання в Париж. Зараз він є шеф-кухарем одеського ресторану Kadorr.


Сподобалось?
1
0