Холодець на десерт




При слові «холодець» на думку спадає знайома з дитинства страва, історія якої налічує не одну сотню років. Однак мало хто знає, що холодець готують не тільки з м’яса, але й з ягід.

slavyanka.kz / facebook.com

Ягідний холодець — дивовижний десерт. Хоча нерідко він подається як закуска до обіду або вечері. Ароматний, густий… Не плутати з банальним желе! Між ними мало спільного.

slavyanka.kz / facebook.com

Холодець з ягід буде доречний як влітку, так і взимку, та до того ж стане відмінною прикрасою святкового столу. А те що він подарує смакову насолоду, можете не сумніватися!

  • 500 г ягідного пюре
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сухого вина
  • 0,5 ч. л. меленої кориці
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики
  • 0,5 ч. л. цедри
  • 0,5–1 ч. л. лимонної кислоти (або 2 ст. л. лимонного соку)
  • 1 склянка води

1. Перетираємо через сито свіжі ягоди.

2. Частину непротертої маси заливаємо холодною водою. Додаємо цукор, сухе вино і прянощі. Доводимо до кипіння.

3. Готовий відвар проціджують. Додаємо лимонну кислоту або свіжовичавлений сік лимона.

4. Заливаємо сиропом ягідне пюре.

5. Розливаємо масу в порцеляновий або емальований посуд.

6. Накриваємо ємність рушником і даємо охолонути.

7. Відправляємо холодець на холод або в холодильник. Час застигання — від 3 до 5 годин.


Сподобалось?
4
0