Холодець на десерт

При слові «холодець» на думку спадає знайома з дитинства страва, історія якої налічує не одну сотню років. Однак мало хто знає, що холодець готують не тільки з м’яса, але й з ягід.

Jane Air
Кумедні й незручні ситуації на рейсах, реальні історії стюардес і пілотів, рідкісні фото та відео, лайфхаки для пасажирів.
Відкрити в TelegramЯгідний холодець — дивовижний десерт. Хоча нерідко він подається як закуска до обіду або вечері. Ароматний, густий… Не плутати з банальним желе! Між ними мало спільного.
Холодець з ягід буде доречний як влітку, так і взимку, та до того ж стане відмінною прикрасою святкового столу. А те що він подарує смакову насолоду, можете не сумніватися!
- 500 г ягідного пюре
- 1 склянка цукру
- 1 склянка сухого вина
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 0,5 ч. л. меленої гвоздики
- 0,5 ч. л. цедри
- 0,5–1 ч. л. лимонної кислоти (або 2 ст. л. лимонного соку)
- 1 склянка води
1. Перетираємо через сито свіжі ягоди.
2. Частину непротертої маси заливаємо холодною водою. Додаємо цукор, сухе вино і прянощі. Доводимо до кипіння.
3. Готовий відвар проціджують. Додаємо лимонну кислоту або свіжовичавлений сік лимона.
4. Заливаємо сиропом ягідне пюре.
5. Розливаємо масу в порцеляновий або емальований посуд.
6. Накриваємо ємність рушником і даємо охолонути.
7. Відправляємо холодець на холод або в холодильник. Час застигання — від 3 до 5 годин.